U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Voorstellen

Mijn naam is Femke Versseput. In 2003 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Leiden als orthopedagoog.  Ruim 20 jaar werk ik met kinderen, jongeren en hun ouders/opvoeders, zowel in Nederland als in het buitenland. Ik heb veel kennis opgedaan binnen verschillende werkvelden zoals op scholen, de gezondheidszorg, binnen instellingen voor mensen met visuele beperkingen en binnen de forensische  jeugdzorg. Daardoor heb ik uitgebreide kennis van en ervaring met het verrichten van diagnostiek, begeleiden en behandelen van kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen en hun opvoeder(s). Ook heb ik binnen verschillende organisatie onderwijs en training gegeven.

 

Tijdens mijn werk vind ik het belangrijk dat zowel vanuit de visie van het kind als vanuit de visie van de opvoeder gekeken wordt naar de hulpvraag om met elkaar tot een passend aanbod te komen waar iedereen zich in kan vinden. Daarbij vind is het van belang om uit te gaan van de kwaliteiten van het kind en de ouders.

 

Momenteel werk ik als zelfstandige voor verschillende organisaties en heb ik mijn eigen praktijk: Samsam, samen opvoeden. Om de kwaliteit van de praktijk te waarborgen ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen en Onderwijskundigen (NVO), het Nederlands Instituut van Psychologen(NIP) en van de Dutch Association Infant Mental Health (DAIMH). Daarnaast volg ik intervisie en supervisie en blijf ik in ontwikkeling door het volgen van onderwijs om zo het registratietraject tot Orthopedagoog-Generalist te behalen evenals de registratie Floorplay Specialist.

 

 

"Felicia (3 jaar) maakt moeilijk contact met haar ouders. Ze is zelfbepalend, slaapt en eet slecht. Ouders willen graag beter contact met Felicia. Zijn er mogelijkheden om dit te bereiken?"