U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Visie

Soms lukt het even niet in het gezin. Uw kind is al een tijdje dwars, hij luistert niet, is boos of wil niet praten en trekt zich juist terug. Er is misschien iets voorgevallen, in het gezin of ergens anders, of uw kind heeft geen vrienden, hij wordt gepest. Op school of de peuterspeelzaal maken de leerkrachten zich ook zorgen om zijn gedrag en ontwikkeling. Dan is het fijn om samen met een ervaren iemand op onderzoek te gaan naar het ontstaan van de problemen van uw kind. En belangrijker nog, om er samen voor te zorgen dat uw kind weer goed in zijn vel zit. Samsam kan u hierbij helpen. Wij vinden het belangrijk om daarbij samen te werken, met u als opvoeder, maar ook met andere betrokken zoals gezinsleden, belangrijke familieleden en leerkrachten. Uitgangspunten voor deze samenwerking zijn duidelijkheid, over de stappen die genomen kunnen worden, maar ook over wat er aan de hand kan zijn, evenals openheid naar elkaar toe zodat helder is hoe en waar iedereen staat in het samenwerkingsproces. Daarnaast vindt Samsam deskundigheid een belangrijk punt; de deskundigheid van Samsam, maar juist òòk de deskundigheid van u als opvoeder. U kent uw kind tenslotte het beste en weet hoe uw kind reageert in bepaalde situaties.

Tijdens de begeleiding, onderzoek of therapie probeert Samsam te ontdekken waar de kwaliteiten liggen van uw kind, maar ook van het opvoedsysteem. Door die kwaliteiten te versterken kan het kind weer positieve ervaringen opdoen. Samen met u als opvoeder, op school of met z'n vrienden. Dit geeft zelfvertrouwen waardoor er ruimte ontstaat om te werken aan vaardigheden die versterkt kunnen worden. Samen werken we aan positieve ervaringen, zodat uw kind en u een balans leren te vinden om weer samen verder te kunnen gaan. 

 

"Mark (14 jaar) heeft vrienden die softdrugs gebruiken. Zij pushen Mark om mee te doen en hij vindt het moeilijk om hier tegen in te gaan. Wat zijn de gevolgen van softdrugsgebruik en hoe kan Mark leren tegen zijn vrienden in te gaan?"