U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Floorplay

Floorplay is een methode die erop is gericht om als ouder samen met je kind te spelen op allerlei manieren in de dagelijkse situatie, en zo de sociaal emotionele ontwikkeling van het kind te stimuleren. Deze ouder-kind behandeling is bedoeld voor jonge kinderen tussen 0 en 6 jaar waarbij sprake is van problemen in de sociaal-emotionele ontwikkeling. Soms zal bij het kind sprake zijn van (een vermoeden van) een stoornis in het autistisch spectrum, ontwikkelingsachterstand, regulatiestoornis, sensorische informatieverwerkingsproblemen, motorische en hechtingsproblemen.

Doel van de speltherapie Floorplay is ouders leren hoe zij de sociaal-emotionele ontwikkeling van hun kind kunnen stimuleren. Ouders worden aangemoedigd om deze techniek thuis en ook binnen dagelijkse situaties toe te passen. De spelsessies bieden daarnaast de behandelaar de mogelijkheid om een beter beeld te krijgen van de problematiek van het kind. De therapie vindt thuis plaats of in een spelkamer. De ouder en het kind spelen samen onder begeleiding van de behandelaar. Een aantal keren zal het spel op video worden opgenomen en met de ouders worden nabesproken. In het spel leert de ouder aan te sluiten bij de belevingswereld van het kind om zo de contactmomenten uit te breiden. Doordat de ouder hardop benoemt wat het kind mogelijk denkt of voelt, wordt betekenis verleent aan het spel van het kind en aan de gevoelens die het kind hierbij ervaart. Tegelijkertijd bevordert het verwoorden of ondertiteling geven aan het spel van het kind de communicatieve ontwikkeling. Het kind leert om meer open te staan voor zijn of haar omgeving. Plezier in het samenspelen staat voorop!